TV-serier som får dig att organisera hemma

Nu när det är nytt år är det många, likt jag själv som fixar och donar hemma. Här hemma har jag börjat rensa och organisera om rejält. Har helt enkelt bestämt mig för att det är slut på snabb städning och allt vad det heter. Nu får vi inte slänga random prylar i en kasse, och slänga in i garderoben bara för att vi inte orkar, en oväntad gäst dyker upp eller för att vi inte hittar en bättre plats. 
 
Nu är det helt enkelt hög tid att ta tag i varje litet skrymsle och vrå en gång för alla. Dessa tankar och mål har givetvis gjort att jag har behövt sluka och jaga efter tips, life hacks och inspiration från allt jag kan hitta till hemmets alla vrår. I mellan rensning och organisering har jag därför spenderat en hel del tid på videos på YouTube, googlat efter inspirationsbilder och/eller spanat in artiklar från diverse sajter. Har också hunnit med att spana in två nykomlingar på Netflix och lyssnat på Produktivitetsbloggens podcast som faktiskt gett ett och annat tips.

Tv-serier som får dig att organisera hemma

KonMari-metoden är skapad av Marie Kondo, ett japansk organiseringsproffs som tar världen med storm med sitt sätt att organisera hemmet. Nyfiken på KonMari-metoden som sägs rensa ditt hem så att du aldrig behöver städa igen? Spana i så fall in serien här
 
Själv tycker jag serien gav en hel del användbara tips, som exempelvis att nostalgi kan vara ens största fiende. Det är en punkt jag har fastnat på ett flertal gånger tidigare, då det är lätt att man hittar en gammal låda med vykort och fotografier när man går igenom garderoben. Det hela slutar med att man slår sig ner och börjar läsa vad det står. Misstag. Var ärlig mot dig själv, du skjuter egentligen bara upp din rensning så återgå till det istället. Gå tillbaka till lådan senare när du är klar med allt annat. 
 
Consumed och handlar om människor/familjer som har ett totalt kaos hemma med alla prylar! De utvalda familjerna får hjälp med att rensa upp och ska under programmets gång göra sig av med 75% av sina ägodelar. Det här är verkligen en serie som får dig på organiserings-humör, och som dessutom ger dig och familjen en och annan tanke. Serien hittar du här!
 
Här hemma tyckte vi det var riktigt svårt att välja ut våra tio föremål, det andra vi funderade lite extra över var att vi bägge var ganska snabba med att välja ut elektroniska prylar direkt. Det fick oss att fundera över hur beroende vi egentligen är utav dessa prylar. I programmet får man ju inte ens välja dessa prylar, utan en stor del utav syftet med prövningen är att komma närmare varann som familj. Så med denna baktanke i huvudet började vi fundera vidare. Vi fick det ännu svårare att välja ut våra prylar, men enades till sist om att vi skulle ha valt:

Våra tio utvalda saker:

  • En kortlek
  • Ett brädspel
  • En varsin bok (x2)
  • En målarbok
  • Färgpennor/tuschpennor
  • En varsin cykel eller ett par skridskor var beroende på säsong (x2)
  • En cykel eller hockeyhjälm beroende på säsong
  • En basketboll alternativt en snowracer/pulka beroende på säsong

Vilka saker skulle du och/eller din familj ha valt och varför?