Ishallen tillsammans med Alva

I dag hade vi här hemma bestämt dagen till ära att ingiva våra nya skridskor. Det var nämligen inte bara Alva som fick nya skridskor i julklapp, utan även jag fick mig ett par utav mina föräldrar. Så sagt och gjort i dag bar det av till ishallen tillsammans med två av mina tre bröder och så Alva förstås. 
 
Vi hade det faktiskt riktigt roligt tillsammans, även om det efter ett tag blev riktigt kallt. Vi hade dock förberett oss lite och hade med oss varm choklad som värme varmt i kroppen, och tinade upp tårna lite när det var som allra värst. Roligast av allt var att se Alvas lycka och glädje när hon insåg att hon själv kunde stå på isen utan att ramla, även om hon mestadels gick på isen i stället för att glida fram. För Kalle som åkt tidigare med skolan var det desto lättare, även om han ramlade ett par gånger han också. Själv kände jag mig som bambi på hal is, och kan inte alls minnas hur jag gjorde små hopp och enkla piruetter bara för några år sedan.
 
Efter ett par timmars åkande bar vi i alla fall av hemåt, och längst vägen stannade vi till på Lidl. Vi passade där på att inhandla lite smått inför nyårsafton, då jag faktiskt hade ett presentkort liggandes i plånboken som jag fick på julmiddagen på huvudkontortet för ett par veckor sedan. Sedan bar vi av hemåt och fixade lite mat, tog ett varmt bad, plockade och fixade lite under kvällen. Kort sagt känns det som vi har haft en riktigt toppen dag, även om jag nu i efterhand inser att jag kanske inte borde ansträngt foten så pass mycket. Skadade nämligen foten på självaste julafton (då jag klumpig som jag är snubblade över dammsugaren), och än har jag fortfarande värk och ont när jag går. Blir det inte bättre tills på måndag blir det nog läkaren trots allt.
 
(Värt att notera för att minnas tillbaka är att Alva i dag även lärde sig att vissla för första gången.)