Provfilming och teaterdebut

Bild från SF Bio från filmen Goliat.

För drygt ett år sedan närmare bestämt den 19 augusti 2017, då var jag tillsammans med en glad, nervös och förväntansfull Alva utanför Cnema här i Norrköping. Det vankades provfilmning för rollen som Sara, Kimmies lillasyster i höstens starka dramafilm Goliat av Peter Grönlund.

Filmen har nu biopremiär den 5 oktober, och redan nu kan ni som bor i Malmö se förhandsvisningen om ni klickar er vidare HÄR. Förhandsvisningen i Stockholm är dessvärre redan fylld.

Som ni förstår fick Alva tråkigt nog inte rollen, utan den gick vidare till en annan fantastiskt skådespelande liten tjej. Men minnet utav den dagen och mötet med Sebastian Ljungblad stärkte Alva stort i hennes självförtroende. Det är ett minne hon och även jag kommer leva på länge, för det var stort att bli tillkallad till en audition för en så stor film för första gången.

Alva fick manus inför en scen att plugga på och chansen att agera emot Sebastian själv i rollen som Kimmie. Det var nervöst, lite otäckt men samtidigt spännande och väldigt roligt. Det gav mersmak och Alva blev sugen på att själv jobba vidare med teater för att få en chans att agera. Strax efteråt började hon därför i teater och deltog i somras därför i Folklivsforskaren som spelades upp i Hällestad utanför Finspång. Nu efteråt har det varit en liten paus och tankarna här hemma har kretsat mycket i vad Alva vill fortsätta med, för teater och att agera är långt ifrån det enda intresset hon har. Utan Alva som är väldigt kreativ älskar även både dans, musik och sång såväl som att vara kreativ på andra sätt i form av pyssel och diverse handarbeten. 

Men en sak som är säker, det är att vi har bokat in den 5 oktober i vår kalender. För då kommer vi naturligtvis sitta i biosalongen och se filmen Goliat tillsammans.

Bild tagen från publiken ur Folklivsforskaren, 2018.