Kökets box - baka & fika

 – I samarbete med Kökets Box –
 
För drygt två veckor sedan fick jag hem mars månads Kökets Box som denna gång har temat Baka & fika. En box helt i min och Alvas smak eftersom vi här hemma älskar att baka. Boxen innehåller produkter som ska ge baklust och förgylla fikastunden, och det kan jag lova att den verkligen gav.
 
Här hemma har vi nämligen varit riktigt sugna på bak länge, och de medföljande Boxzine magasinet som följde med bjöd verkligen på en massa inspiration, tips och nya idéer. Nästa vecka väntar påsklov och då ska vi äntligen hugga in (eller, ja en viss liten dam här hemma har visst redan tjuvstartat). Oreo kakorna försvann nämligen i ett nafs så fort jag vände ryggen till!
 

Innehåll i Kökets Box – Baka & Fika

Premium Liquorice Powder från Lakritsfabriken (8 g)
100% lakritspulver från Iran, passar att använda som smaksättare för såväl matlagning som bak och desserter. Känns helt rätt i tiden nu med tanke på Lakritsfestivalen som nyligen ägde rum, och internationella lakritsdagen som snart äger rum, närmare bestämt den 12 april. 
 
Oreo Double Stuffed från Oreo
En nyhet från Oreo med dubbelt så mycket vaniljfyllning. Det låter ännu godare och bättre än förut (även om jag själv inte hann ens hann provsmaka), då en annan viss liten dam här hemma norpa åt sig allt själv!
 
Sockerfri mjölkchoklad från NICK’S
NICK's har fantastiska produkter! Det ska bli riktigt spännande att prova denna, som innehåller stevia i stället för socker.
 
Cafégo Volcanic Blend från Sofiero kafferosteri
Mörkrosstat kaffe med en unik blandning kaffebönor från olika delar av världen. Vanligtvis inget för mig som inte dricker kaffe, men det medföljande recepten lockade till bakning med kaffe. Till exempel klassiska chokladbollar eller Nigellas tiramisü. En annan förhoppningsvis god favorit är ju frappe, som jag vet att brorsan älskar! Kanske ska jag bjuda över honom på lite go fika? 
 
Pektin från Arair
Ett vegetariskt alternativ till gelatin. Pektin utvinns ur apelsin, citron och lime och används på samma sätt som gelatin. Ska bli spännande att testa.
 
Karamelliserad mjölk från Törsleff
Karamelliserad mjölk liknar kola och kallas även "Dulce de leche" och är populärt i flera bakverk exempelvis kladdkaka, rocky road eller kökets superenkla twistkaka.
 
Kondenserad mjök från Törsleff
Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk och tillverkning av egen glass. Vi blev särskilt nyfikna på Fridas Skattbergs "Hemmagjorda bounty" då vi här hemma älskar kokos och choklad.
 
Patisserie Siktat kärnvetemjöl från Ramlösa Kvarn
Ett mjöl helt utan tillsatser som har låg glutenhalt vilket ger ett sprött och luftigt resultat. Patisserie är perfekt för kakor och bakverk. 
 
Chokladdragerade kaffebönor tryffel från Talanda
Snacks som jag inte har sett tidigare! Ska även finnas i smaken kanel och de säljs endast på Pressbyrån och 7-eleven. Kanske är riktigt goda trots kaffesmak, och funkar utmärkt att ha med i bakningen. 
 
Yes Platinum Maskindiskmedel
Nya diskmaskinkapslar som har allt-i-ett funktion och som klarar den allra smutsigaste disken. Här sparar man både tid och vatten genom att slippa fördiska och diskmedlet lämnar inga rester på glas och tallrikar. Det återstår att se - för här hemma ska vi verkligen sätta Yes på prov!
 
Drickchoklad från Monbana
Här hemma älskar vi varm choklad! Denna ska tydligen ge en intensiv och fantastisk chokladsmak. Låter riktigt spännande, och jag hoppas förpackningen på 20 g räcker till två koppar så vi får en var (annars blir det brottningsmatch först)!
 
Kökets Box är en prenumerationsbox som kostar 129 kr per box och utkommer 11 gånger om året. Nästa box (april) har ett grilltema!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: