Pågens brödpanel

Visste ni att jag är med i Pågens brödpanel? Några gånger om året får ni nämligen chansen att testa på Pågens alla nyheter. Nu fick jag besked alldeles nyss om att tredje leveransen är på gång och i vårens brödkorg kommer jag ibland annat hitta alla deras nya surdegsbröd med kallpressad rapsolja från Österlen – där deras bagare låtit sig inspireras av sin skånska omgivning och tagit fram en serie bröd med nordisk profil som både smakar och gör gott. Rågen är mald i Pågens egna kvarnar och bröden bakas med surdeg och kallpressad rapsolja från Gunnarshögs Gård på Österlen. Samtliga bröd är dessutom nyckelhålsmärkta.
Samtidigt lanseras också årets smak på Pågen Gifflar – dubbel fyllning med blåbär och vanilj som vi kommer få testa på. För första gången sedan Gifflarna började bakas för 41 år sedan samsas två smaker i en och samma Giffel – ett koncept som kallas Two in One och denna kan jag med all säkerhet garantera kommer bli en stor favorit hemma hos oss.
Med i brödkorgen finns också en kär vän för många – Juliakakan, som återvänder som sommargäst på tillfälligt besök. Juliakakan är brödet för dig som älskar en mjuk, saftig och fluffig brödkaka som gräddats gyllene. Precis som för vår Hönökaka kommer receptet ursprungligen från Bohusläns skärgård.
Slutligen kommer även nyheten Pågen Intense – ett smakrikt rustikt bröd med syrlig surdeg, mustig bryggmalt och ett uns vört med i brödkorgen. Ni förstår väl att jag och Alva längtar nu?